Ahad, 9 Januari 2011

Rockk uuu... ( Menara ,Wicitra,Febians)


Membesar dengan alunan muzik mereka dan setelah lagi besar masih lagi mendengar dan menyanyikan bait2x lagu mereka walau tak berapa nak hafal..ni yang tak sabar nak serang pusat karaoke.. kat dalam bilik mengadap FB ,tengah kerja ( masa free la) confirm tekup telinga dengan headphone nak dengar2x lagu mereka... jiwang memang jiwang tetapi kekuatan pada lirik,melodi serta alunan suara penyanyi serta solo gitarist...mengancam jiwa

lagu paling favourite aku " sayang"
masa kumpulan ni tengah top sanggup beli poster
di jual oleh member dengan harga RM 2.00
dulunya mahal dan tinggi nilainya duit ringgit tu...
lagu paling favourite aku " mira edora"
tak banyak sangat aku tau
pasal kumpulan ni..
tapi rasenya kumpulan ni pernah jadi artis undangan
dalam satu filem " mira edora" yer kot..

lagu paling favourite aku " penantian"
perghh lagu dia kalau nak nyanyi la tak lepas woo..
dan satu lagi lagu paling favourite aku adalah
"eva natasha"
tanpa ku duga kau muncul semula....
secara tiba-tiba...
dengan bingkisan di gengamanmu kau hulur kepadaku...
perghhh kene sangat la...




4 ulasan:

Cik SHiNJU berkata...

Penantian tu kumpulan Vagrant kan?
Perghhhh sedak giler lagu tu...
Ade dua lagu dia beh..satu lagi mendape tah tajuknye..

Mr V berkata...

penantian ... mungkin tajuk yang same rasenye...rock dulu2x memang beh..sentiase mengegarkan gegendang telinga koi ni..hehe

Cik SHiNJU berkata...

Tapi lagu Penantian Vagrant tu mmg best la..Anok sedara koi pun minat...
Skang lagu x bape power kan,bila nak karaoke ke ape lagu2 lama tu gak la jadi pilihan walaupun memasing x lahir lg zaman tu..huhuh..

Koi tgh cari tajuk lagu ni..Penyanyinya ameer ukays,saari amri pastu sorg lagi x ingat...dorg nyanyi bertiga..

Mr V berkata...

betul tu shinju.. lagu kalu nak karoke lagu2x era 90an la yang tetap di nyanyikan..tak tau lah kenape..mcm koi ni bukannye dengar radio sangat.. lagu2x rock 90an jugak la jadi pilihan..