Selasa, 1 November 2016

Aku try Kembara solo berbasikal kahkah

baru beli basikal sebelum tu ada la kayuhan sepanjang 3km tapi aku terpaksa menghentikan kayuhan sebab mengalami kekejangan otot di peha ku yang gebu..sakit oiii.... cuti deepavali yang lepas aku nekad ingin menyahut cabaran berkayuh sejauh yang aku mampu dan akhirnya 7km lebih aku habiskan

permulaan kayuhan agak slow sedikit..kerana banyak nk tengok persekitaran cuci mata kata orangnya... pergi mmg syok sebab turun bukit tapi ada part yang membuatkan kudrat aku suruh berenti kejap..tp mental aku kuat mendesak agar teruskan kayuhan tanpa henti ke lokasi yang dituju akhirnya kayuhan tanpa henti tersebut berjaya jugak..berehat agak lama dua botol air mcm x cukup pekena fua batang rokok setelah penat hilang..aku teruskan lagi dapam fikiran tadi sedap turun bukit..lepas ni kena kayuh balik bukit tadi perghhh... permulaan kayuhan aku tukar gear untuk speed mmg speed habis..bersiul helmet ku menerobos kelajuan tersebut dan akhirnya tiba sudah bukit tersebut..aku lenjan sampai takde kudrat tapi mental steady..teruskan kayuhan mujur ada sedara yang naik motor temankan aku haha.... tapi aku tinggal dia kt belakang..sebab dia jugak yang suruh aku speed  sampai kt rumah bagaikan satu kepuasan mcm nk repeat esok..tapi takpe la rehat dulu..sampai rumah kekejangan lagi..kt betis pulak..aku sapukan krim utk redakan kekejangan...ahhh lega beb..update dalam fb..ada yang tanya harga basikal dan nk join mengayuh dan ada jugak yang nk ajak kayuh tempat lain..haha steadyy...akan datang nk try tempat lain... catatan masa ketika pergi 30m sebab santai..baliknya 16minit jer perghhh.. sebab aku dah tetapkan zon untuk pecut.. 

Rabu, 15 Jun 2016

Si Pari dan Telur masin.. Smule lah..

Blurpppp....sendawa selepas perut terisi akan makanan .Sambil minum kopi o ais kurangnya manis dalam minuman kurang juga manis dalam senyuman..sebab org cakap aku berwajah bengis kadangkala cute jika aku senyum bila menampakkan lesung di pipi..senjata utama kasi awek cair hahah..."bos peter merah sudah habis" kata penjaga kedai makan berkopiah,hijau ada hitam ada.."hitam saja la" sesudah kenyang aku menyedut asap yang terhasil dari pembakaran tembakau yang sejuk (aku bukannya peminat rokok menthol)terasa rugi pulak. Aaahhh layan jer la.. Sambil mata menatap applikasi smule melihat berapa tontonan dan berapa yang suka kolaborasi aku menyanyi dengan rakan2 di smule..malam semalam dekat 4 pagi aku ber smule..1 lagu aku nyanyikan dengan pasangan duet yang berasingan x asing lagi lagu "halaman asmara" dendangan awie dan ziana zain..x mampu aku nk menjerit mcm awie..sekadar vokal kemampuan diri sendiri hehe..ada jugak yang suka haha..terima kasih la..sekadar suka2

Selasa, 14 Jun 2016

Akan berkhidmat di negeri kelahiran

Memang tak di sangka
Aku tak lah berharap sangat nak dapat
Tapi rezeki tahun ni memihak kepada aku yang sudah berkelana diselatan tanah air selama berbelas tahun .
Banyak yang aku tinggalkan untuk tatapan generasi akan datang. Selepas ini aku akan mulakan balik dari kosong .minggu ni masih lagi disini minggu depan ke sana..mencari rezeki dinegeri kelahiran . mungkin x sama dengan negeri aku berkelana .keluh kesah aku ceritakan pada bonda tentang apa sahaja akhirnya dekat juga walau jaraknya berpuluh kilometer jika dulunya beratus kilometer .Aku masih berfikir apa jadi nasib aku disana? Dapatkah aku mengecap kejayaan seperti disini..
Berserah sahaja lah...