Rabu, 8 Julai 2020

Senjata ultralight kedua Aku


Aku nak tambah lagi satu la setup ultralight...nah Cari punya cari..Kali ni aku nk pakai brand Shimano sebelum ni aku pakai BC Shimano iaitu SLX DC merasa Karen Dari Toman minggu lepas.setup pertama Aku brand Dari seahawk rekod terbesar hampir 1kg ..iaitu Mx lite pro 800 Dan rod flexis..tapi Kali INI Aku nak meminimumkan panjang rod..tak terlalu panjang.utk rod kali ini aku pakai awashima lightgame 5620UL yang aku beli di sebuah kedai pancing harga lebih kurang 140 Dan dapat harga menarik cuma bayar sekitar 110 Sahaja.. reel pilihan Aku Kali ni ialah Dari brand Shimano iaitu catana 1000 beli di shoppee dengan harga 135 



Harap setup Kali ni dapat naikkan ikan Banyak lagi la..kahkahkah.... Utk line pulak aku pilih kanicen nix value x4 6lb diameter 0.14mm

Isnin, 6 Julai 2020

Trip Pemburu Toman


Saksikan video trip Pemburu Toman Di channel YouTube saya...😁



Sabtu, 27 Jun 2020

Trip Membaung di tasik bera photo

Tak banyak gambar aku ambik sebab fokus kepada video....








TRIP MEMBAUNG DI TASIK BERA

   Trip tak di rancang sebenarnya mendapat wassap dari bro Jom fish on...beli minyak 4 liter..orait..jam 5.30 bergerak..mula aku mana satu set Aku nak bawak..nak layan baung ni..ahh bawak jer kossori dengan SLX DC utk casting sebelum layan baung... tengok jer la dua video part 1 dan part 2  di bawah..



Khamis, 25 Jun 2020

HARUAN MISSED CALL

Kisahnya petang semalam trip bertiga ke suatu lokasi yang kami panggil jambatan besi  kawasan yang sangat berpotensi untuk menghanyirkan reel BC shimano Shimano dan rod Kyoto aku .tapi apakan daya tetap kumpau walau Ada missed call dari cik haruan  

Nampaknya kena repeat lagi minggu depan ni....Jom saksikan

Rabu, 24 Jun 2020

Reel Spinning target seterusnya Abu Garcia catfish commando


Harga pun sudah di selidik dan di usap keseluruhan reel ni..wow daya tarikan pada corak samaran camouflage pada body reel tu bagai aku...harga pun takde la sekeras mana Dalam RM140.00 Sahaja cuma Aku nak padankan dengan rod apa  ni nanti..size 800 Aku ambik nanti...
Gambar Dari google

TUKAR TALI SEAHAWK LITE PRO 800

   Banyak² mesin pancing aku pakai lite pro 800 ni la yang berjaya menaikkan seekor haruan besar hampir sekilo rasenye.. lite pro 800 ni Aku padankan dengan dengan rod flexis yang juga dari seahawk..kebanyakan reel aku Banyak seahawk Ada 4 tron X ,lite pro 800,kossori ,Xeon,air cruizer 4000 utk set heavy layan toman...Ada jugal Dari brand lain mcm Ryobi pilot 2500.ryobi pilot 2500 ni lejen Banyak ikan Aku dapat guna guna reel ni padan pulak dengan Lionstick sekilo lebih pernah daratkan ikan haruan. Sebelum ni ni e pro 800 pakai tali jenama ape ntah Ada gambar spider Tu X ingat aku.tali Tu agak bermasalah bagi aku la.. Tu yang Aku nak tukar ke tali yang dipercayai ramai ni..utk set BC aku ada 2 set untuk BC iaitu Shimano SLX DC dan juga seahawk Xeon utk Joran satu aku pakai okuma dan satu  Kyoto..

Seahawk lite pro 800 dengan tali sol x8 ply braid 8lb diameter 0.07mm



Selasa, 23 Jun 2020

CENDOL DURIAN DAH HABIS KAHKAH


Konon nye nak merasa cendol durian tapi cendol durian habis saksikan di video channel YouTube aku..dibawah..selamat menonton


Isnin, 22 Jun 2020

Trip Mencari Haruan

  Trip Kali ini paling memenatkan balik ,sampai rumah tak sempat mandi terus tertido sedar-sedar jam 1 pagi Banyak tempat pergi mana tak penat dari pagi sampai ke petang sampai rumah dalam jam 8 Malam ikutilah trip kami kali ni dengan menonton video Di bawah.. jangan lupa subscribe ,like Dan Komen jika nak komen... Shimano SLX DC belum hanyir lagi ...

#shimano
#slxdc
#kyotonemesis