Ahad, 25 April 2021

LESEN SEBARAU TASEK BERA

Dah lama aku berazam dari 2020 lagi nak menaikkan sebarau tak kira saiz sebesar mana pun janji aku dapat strike sebarau dan merasai sentapan dari ikan yang di panggil serigala sungai ni cuma sini bukan sungai tapi tasik..yer tasek bera ..keterujaan trip pertama sekali aku strike sebarau tarikh aku tak ingat...dan gambar kedua di bawah kali.kedua aku strike sebarau ..teknik yang aku gunakan untuk mnangkap sebarau ni ialah melalui teknik trolling 
( tundaan,menunda)  gewang,lure,umpan tiruan yang aku gunakan ialah abu garcia tormentor 90mm floating 19g..kedua-dua ekor ni aku gunakan abu garcia tormentor mmg.banyak aku beli tormentor ni pelbagai warna sebab nak sesuaikan dengan keadaan air dan juga cuaca sebab ada pengaruh jugak warna gewang dengan keadaan air tasik dan jugak cuaca ..kalau panas aku suka pakai warna gewang pada gambar pertama tu..sebab dapat tu ketika cuaca agak panas terik..dan waktu petang hampir senja aku gunakan warna oren kemerahan.. 


 

Khamis, 17 Disember 2020

Jemput dengar lagu baru ciptaan aku

TERCIPTA UNTUKKU

Awan kandung rindu
Basahi tanah gersang....

Jumaat, 11 Disember 2020

RC Crawler Bajet MN D91 /MN D99s

Minat terhadap RC ni kembali lagi kalau dulu Aku main RC car drift dan helicopter..tapi Kali ni aku try main RC crawler 4x4 pulak gara² tengok YouTube dan sedikit kajian di berapa group berkenaan model D90 hingga D99s harga tak keras mana setakat 110-150 sebijik dan kalau upgrade habis-habisan mau dekat beribu ringgit semua ni Aku beli shoppee .Model D90 Yang warna kuning tu aku dah upgrade motor besar sikit yang sebijik lagi D99S Tu aku cuma  tambah aksesori  bumper Dan berapa aksesori lain..

Rabu, 8 Julai 2020

Senjata ultralight kedua Aku


Aku nak tambah lagi satu la setup ultralight...nah Cari punya cari..Kali ni aku nk pakai brand Shimano sebelum ni aku pakai BC Shimano iaitu SLX DC merasa Karen Dari Toman minggu lepas.setup pertama Aku brand Dari seahawk rekod terbesar hampir 1kg ..iaitu Mx lite pro 800 Dan rod flexis..tapi Kali INI Aku nak meminimumkan panjang rod..tak terlalu panjang.utk rod kali ini aku pakai awashima lightgame 5620UL yang aku beli di sebuah kedai pancing harga lebih kurang 140 Dan dapat harga menarik cuma bayar sekitar 110 Sahaja.. reel pilihan Aku Kali ni ialah Dari brand Shimano iaitu catana 1000 beli di shoppee dengan harga 135 



Harap setup Kali ni dapat naikkan ikan Banyak lagi la..kahkahkah.... Utk line pulak aku pilih kanicen nix value x4 6lb diameter 0.14mm

Isnin, 6 Julai 2020

Trip Pemburu Toman


Saksikan video trip Pemburu Toman Di channel YouTube saya...😁



Sabtu, 27 Jun 2020

Trip Membaung di tasik bera photo

Tak banyak gambar aku ambik sebab fokus kepada video....








TRIP MEMBAUNG DI TASIK BERA

   Trip tak di rancang sebenarnya mendapat wassap dari bro Jom fish on...beli minyak 4 liter..orait..jam 5.30 bergerak..mula aku mana satu set Aku nak bawak..nak layan baung ni..ahh bawak jer kossori dengan SLX DC utk casting sebelum layan baung... tengok jer la dua video part 1 dan part 2  di bawah..



Khamis, 25 Jun 2020

HARUAN MISSED CALL

Kisahnya petang semalam trip bertiga ke suatu lokasi yang kami panggil jambatan besi  kawasan yang sangat berpotensi untuk menghanyirkan reel BC shimano Shimano dan rod Kyoto aku .tapi apakan daya tetap kumpau walau Ada missed call dari cik haruan  

Nampaknya kena repeat lagi minggu depan ni....Jom saksikan

Rabu, 24 Jun 2020

Reel Spinning target seterusnya Abu Garcia catfish commando


Harga pun sudah di selidik dan di usap keseluruhan reel ni..wow daya tarikan pada corak samaran camouflage pada body reel tu bagai aku...harga pun takde la sekeras mana Dalam RM140.00 Sahaja cuma Aku nak padankan dengan rod apa  ni nanti..size 800 Aku ambik nanti...
Gambar Dari google